Home Editorii noștri îți recomandă Abuzurile alimentare i-au băgat în spital! 652 de pacienți au înroșit linia 112 în minivacanța de Paști

Abuzurile alimentare i-au băgat în spital! 652 de pacienți au înroșit linia 112 în minivacanța de Paști

by PĂUN IONELIA
0 comment

Constănțenii nu au ținut cont nici anul acesta de recomandările medicilor și s-au înfruptat din bogăția și diversitatea bucatelor tradiționale și nu numai, iar în final au înroșit telefonul la 112, cerând ajutor. În cele trei zile de sărbătoare, medicii de pe ambulanță au înregistrat peste 650 de solicitări dintre care peste 260 numai în municipiu. Peste 380 de constănțeni au fost internați, iar cele mai frecvente simptomatologii au fost cele digestive, și cefaleele. Întrucât se apropie 1 mai, medicii trag din nou un semnal de alarmă către pacienți să nu facă excese alimentare ori abuz de alcool.

În zadar au transmis medicii recomandări către pacienți să aibă grijă la alimentația de sărbători și să nu consume alcool. Unii constănțeni nu au ținut cont de nimic și au făcut abuzuri alimentare, pe care le-au presărat cu suficient de mult alcool încât să le afecteze starea de sănătate, apoi au cerut ajutor disperați la 112. Potrivit reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță  Constanța, peste 650 de pacienți au solicitat intervenția medicilor în cele trei zile de sărbătoare, în întreg județul.

Toate acestea vin, desigur, după doi ani de pandemie, când, în sfârşit, constănţenii s-au putut bucura de primul Paşte fără restricţii. Au putut merge la rude, la prieteni, fără a fi condiţionaţi de ceva sau cineva, deci au avut parte de sărbătorile pe care şi le doreau de atâta timp. Din păcate, mâncând pe îndestulate şi combinând bucatele şi băuturile, şi-au făcut mai mult rău, iar cei cu un stomac mai sensibil, dar şi persoanele suferinde au simţit imediat efectele meniului bogat şi diversificat. Şi în spitalele din judeţ medicii au lucrat la foc continuu în minivacanţa de Paști. Întrucât se apropie 1 mai, medicii trag din nou un semnal de alarmă către pacienți să nu facă excese alimentare ori abuz de alcool. Să consume în primul rând legume şi fructe, fără prea multă carne, să se hidrateze cu apă și să facă multă mișcare în aer liber.

related posts

Leave a Comment