Home Actualitate 55.000 de cazuri de infectare cu coronavirus se estimează a fi în Marea Britanie

55.000 de cazuri de infectare cu coronavirus se estimează a fi în Marea Britanie

by Crina Matei
0 comment

Guvernul de la Londra a estimat că numărul real al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Marea Britanie este în acest moment de circa 55.000, menţionând totodată că obiectivul său este ca pandemia să nu provoace în final mai mult de 20.000 de decese în această ţară, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Consilierul ştiinţific al guvernului condus de Boris Johnson, Patrick Wallance, a declarat în fața comisiei de sănătate a parlamentului britanic  că estimarea făcută este de fapt un mod rezonabil de a vedea lucrurile. Mai mult, el a declarat că în ceea ce privește bilanţul final al victimelor epidemiei se încearcă diminuarea numărului de decese:  ”dacă putem limita numărul (deceselor) la 20.000 sau mai puţin, acesta ar fi un rezultat bun (…), dar chiar şi aşa este teribil, un număr enorm de morţi şi o presiune enormă asupra serviciilor sanitare”.

Guvernul de la Londra a  cerut cetăţenilor să evite orice contacte care nu sunt necesare, să lucreze de acasă dacă au această posibilitate şi să nu mai intre în locuri publice precum baruri sau săli de spectacole.

Un studiu întocmit de Imperial College London a avertizat că Marea Britanie riscă până la 260.000 de decese provocate de coronavirus din cauza saturaţiei sistemului ei medical.

related posts

Leave a Comment