Home Editorii noștri îți recomandă 22-29 aprilie – Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare

22-29 aprilie – Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare

by Crina Matei
0 comment

Peste 6 milioane de oameni din lume suferă de tulburări imunitare congenitale. Bolile numite oficial imunodeficiențe primare pot cauza funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar și sunt cel mai adesea asociate cu tulburări ale producției de anticorpi.

Singurul ajutor îl reprezintă terapiile pe bază de plasmă, care este colectată de la donatori voluntari. Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare, care are loc între 22 și 29 aprilie, își propune să ajute la creșterea gradului de conștientizare a acestor tulburări imunitare.

Imunodeficiențele primare (DIP) se manifestă în principal prin infecții recurente sau prin dificultăți în tratarea acestora. Anticorpii din organism nu funcționează deloc sau funcționează insuficient.

Astfel, chiar și microorganismele care sunt inofensive pentru alte persoane le pot cauza pacienților probleme grave de sănătate. În cazurile mai severe, sistemul imunitar își atacă și propriile celule și țesuturi.

Există aproape 400 de boli provocate de tulburările imunitare. Unii oameni sunt predispuși la cancer, alții sunt mai predispuși să sufere alergii. Forma și intensitatea problemei sunt foarte specifice.

Ca și în cazul altor boli rare, diagnosticarea imunodeficiențelor primare este foarte complicată: uneori poate dura mulți ani pentru ca aceste afecțiuni să fie diagnosticate corect. Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare are rolul a ajuta la educarea medicilor și a publicului despre aceste boli.

related posts

Leave a Comment