Home Economic Sprijin nerambursabil de la stat pentru fermieri

Sprijin nerambursabil de la stat pentru fermieri

by Crina Matei
0 comment

Tinerii fermieri care vor să devină şefi ai unei exploataţii agricole vor putea cere în curând până la 70.000 de euro, sprijin nerambursabil de la stat. Este vorba de o finanţare stabilită prin submăsura 6.1, care ajută instalarea tinerilor fermieri.

În ediţia din anul 2021, „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” ar urma să acorde sprijin mai mare decât în anii trecuţi când se oferea până la 50.000 euro. Înscrierile încep în a doua jumătate a lunii august, iar ajutorul financiar va putea fi accesat şi de firmele cu mai mulţi acţionari (PFA-uri, II-uri sau IF-uri, dar şi asociaţi unici şi administratori ai unui SRL sau asociaţi majoritari ai unui SRL), conduse, pe termen lung, de un tânăr fermier. 

Condiţia este ca societăţile să se încadreze în categoria microîntreprinderilor sau în cea a întreprinderilor mici. SM 6.1, pentru care ghidul final de finanţare urmează să apară odată cu anunţarea perioadei de înscriere, este gestionată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Sprijinul de stat se va acorda sub formă de sumă forfetară în două tranşe – 75% la semnarea contractului de finanţare şi 25%, în funcţie de implementarea corectă a planului de afaceri, în maximum trei ani de la semnarea contractului de finanţare.

Dosarul de înscriere va conţine cererea de finanţare, planul de afaceri şi documentele justificative cerute de autorităţi.

related posts

Leave a Comment