Home Economic Proiect european pentru turism

Proiect european pentru turism

by Crina Matei
0 comment

Prima mare provocare pentru oamenii de afaceri din turism este salvarea lunii iulie prin redeschiderea hotelurilor, a plajelor şi a destinaţiilor turistice estivale. Zilele următoare sunt considerate cruciale pentru turism întrucât se aşteaptă să fie stabilite cadrele de funcţionare pentru zboruri şi hoteluri.

Pentru ca sezonul să poată debuta vara aceasta există mai multe condiţii ca de exemplu să fie emise protocoale sanitare iar acestea să fie realiste, să existe timpul necesar pentru pregătirea unităţile turistice pentru conformarea la noile reguli, să fie reluate zborurile şi cursele charter şi să existe un număr suficient de rezervări care să ocupe un procent rezonabil din capacitatea hotelurilor.

În acelaşi timp, capitala Greciei cere Comisiei Europene restabilirea cât mai rapid a liberei circulaţii a cetăţenilor în întreaga Europă. Această măsură se află pe agenda Colegiului Comisarilor şi face parte din cele cinci măsuri propuse pentru a da turiştilor o oarecare speranţă cu privire la lunile de vară.

Atena doreşte „un tratament echitabil” pentru toţi posibilii călători, evitându-se „orice atitudine discriminatorie în ceea ce priveşte cetăţenia” în protocoalele de călătorie. Nu trebuie să existe „carantină sau alte cerinţe disproporţionate sau inhibitoare la întoarcere”. Tot Atena cere o „înțelegere comună” la nivelul UE ca toţi călătorii să fie supuşi unui test fie pentru coronavirus, fie pentru anticorpi cu trei zile înainte de a face o călătorie.

Sursa foto: concediu.com

related posts

Leave a Comment