Home Economic Monitorizare a prețurilor: Consiliul Concurenței avertizează micile magazine și farmacii că NU scapă de CONTROALE

Monitorizare a prețurilor: Consiliul Concurenței avertizează micile magazine și farmacii că NU scapă de CONTROALE

by tomisnews
0 comment

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunţat, sâmbătă, că în perioada următoare pe segmentul preţurilor va monitoriza magazinele mici şi pieţele, dar şi farmaciile pe zona medicamentelor care se eliberează fără reţetă. O atenție specială, potrivit lui Chirițoiu, va fi asupra… paracetamolului:

„Avem baza aceasta bună de date pe alimente care reflectă realitatea din lanţurile de magazine. Unde nu avem date, şi asta strângem acum şi noi împreună cu Protecţia Consumatorului, strângem date pentru cam o treime din piaţă, 35% consum din afara marilor lanţuri de magazie, deci magazine mici şi pieţe. Să vedem ce s-a întâmplat şi acolo. Pentru că sunt localităţi unde nu ai lanţuri din acestea prezente. Trebuie să înţelegem ce se întâmplă şi acolo. Să vedem dacă acolo venim cu intervenţii speciale. (…) Ne uităm şi pe zona de produse sanitare. Pentru că în România s-au plafonat până acum exporturile de medicamente. De asemenea, avem toate medicamentele cu reţetă care au preţurile plafonate. Asta se întâmplă în condiţii normale, nu este o măsură specială de criză. Zona care este liberă este zona de medicamente fără reţetă, cum este paracetamolul şi la genul ăsta de produse ne uităm acum să vedem dacă nu avem penurie, unde avem lipsă de produse şi ce se întâmplă cu preţurile la produse gen paracetamol”, a spus Bogdan Chirițoiu.

related posts

Leave a Comment