Home Economic Măsuri de stimulare a incomingului

Măsuri de stimulare a incomingului

by Romanov Alex
0 comment

România vrea să devină o destinație turistică internațională, un obiectiv anunțat de Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului. Acesta a expus una dintre măsurile prin care România are de gând să atragă turiști străini.

Una dintre prioritățile ministrului o constituie atragerea turiștilor străini către cele mai cunoscute destinații turistice din țara noastră.

”Una dintre modalitățile de atragere a turiștilor străini o constituie un program pe care vrem să îl desfășurăm în cursul acestui an, pentru care am creat cadrul legal printr-o OUG, pentru un program de stimulare a incomingului. Forma finală va veni în urma unor discuții cu cei de la ANAT”, a declarat Constantin Daniel Cadariu, ministrul Turismului

Cadariu spune că una dintre propunerile avute în această privință este oferirea unei sume de bani, parte a costului pe o noapte de cazare, dacă turistul străin respectiv va rămâne cazat timp de cel puțin patru nopți.

Ministrul a vorbit și despre situația din vecinătatea României și care ar putea fi impactul acesteia asupra turismului, precizând că, în prezent, România este protejată de NATO.

”În prezent, România are cea mai ridicată protecție din punct de vedere militar și mă refer la umbrela NATO, de la care am primit garanții. În plus, acțiunile din partea NATO, premergătoare acestui eveniment, au dovedit implicarea alianței. Viața merge mai departe, iar noi trebuie să ne facem treaba”, a mai spus Cadariu.

Constantin Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a fost prezent la Târgul de Turism 2022, organizat la Romexpo.

related posts

Leave a Comment