Home Actualitate Generația „Z” va schimba mentalități

Generația „Z” va schimba mentalități

by Antonia Mocanu
0 comment

Piața muncii va fi total diferită în următorii ani, iar aceste diferențe vor fi date în special de noua generație, Generația Z sau cu alte cuvinte tinerii născuți între anii 1996 și 2010, care sunt pe cale să intre pe piața muncii și să instituie cu totul alte priorități, valori și nevoie, în comparație cu predecesorii săi.

Conform unor studii britanice, Generația Z are nevoie de interacțiune umană la locul de muncă. Chiar dacă sunt prima generație complet digitalizată, „Z” preferă interacțiunea cu cei de lângă ei.

90% dintre ei recunosc că își doresc să aibă parte de interacțiune cu colegii la locul de muncă. Așadar joburile ideale pentru aceștia trebuie să îmbine două lucruri. Tehnologia și elementele umane.

Această generație caută un loc de muncă cu un mediu colaborativ, prietenos și își dorește să rezvolte relații de colegialitate la job, relații care depășesc contactul online sau social media.

Generația Z are nevoie de un echilibru puternic între viața personală și viața profesională.

Aproape 40% dintre tinerii Generației Z au ca prioritate balanța muncă-viață atunci când aleg o companie, iar cei care sunt angajatori, trebuie să aducă echilibru în companie, să ia măsuri pentru a reduce rata de burnout a angajaților pentru a se ridica la standardele noii generații.

Un lucru distinct pe care Generația Z îl dorește este  feedback-ul. Analizele de performanță și feedback-ul se faceau înainte o dată pe an sau doar atunci când lucrurile nu mergeau bine în companie.

Pentru Generația Z, însă această practică nu va funcționa, în contextul în care 60% dintre tineri vor feedback săptămânal, dacă nu chiar zilnic.

Sursa foto: ragan.com

related posts

Leave a Comment