Home Economic Banii românești, cei mai murdari din lume

Banii românești, cei mai murdari din lume

by Antonia Mocanu
0 comment

Conform unui studiu derulat de o echipă de cercetători din Olanda, privind transmisibilitatea bacteriilor de pe bancnote, bacteriile supraviețuiesc cel mai mult pe bancnotele românești, în comparație cu Croația care are cele mai curate bancnote din lume.

În cadrul studiului, cercetătorii au comparat bancnote din șapte țări respectiv euro, dolari americani, dolari canadieni, kuna croate, lei românești, dirhami marocani și rupii indiene.

Acestea au fost tratate cu o soluție ce conține trei bacterii rezistente la tratamentul cu medicamente pentru a testa rata de supraviețuire și gradul de transmisibilitate la oameni.

Rezultatele au relevat ca rata de supraviețuire a microorganismelor este cea mai ridicata în cazul banilor românești, toate cele trei bacterii fiind încă prezente pe bancnote după câteva ore de la uscarea soluției.

Cercetătorii spun că bancnotele românești includ fibra din polimeri care descurajează contrafacerea și sunt mai rezistente, ceea ce permite reținerea și transmiterea bacteriilor. De asemenea, bancnotele românești, dar și cele americane au avut cea mai ridicată rată de transmisibilitate a bacteriilor.

Sursa foto: wall-street.ro

related posts

Leave a Comment