Home Economic Aplicație online pentru operatorii economici din turism

Aplicație online pentru operatorii economici din turism

by Crina Matei
0 comment

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, a lansat aplicația dedicată operatorilor economici din turism. Cu ajutorul acestei aplicații vor putea fi inventariate sumele achitate în avans pentru pachetele turistice încă neexecutate.

Operatorii economici din turism, un domeniu grav afectat de pandemia de coronavirus, vor avea la dispoziție o aplicație online cu ajutorul căreia vor putea raporta sumele încasate în avans de la clienți. Aplicația este disponibilă pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, secțiunea Formulare.

“Așa cum am promis, a fost lansată aplicația prin intermediul căreia toate agențiile de turism și unitățile de cazare din România pot raporta totalitatea plăților făcute în avans, încasate de la clienți și, eventual, achitate către furnizori.  Prin centralizarea acestor informații vom ști concret situația financiară a acestora, cu date actualizate la zi. Mai mult decât atât, pentru a avea o privire de ansamblu, ne-am propus să colectăm și informații referitoare la resursele umane. Aceste date ne vor permite să evaluăm situația reală din piață, iar ulterior să propunem măsuri care pot sprijini industria ospitalității și turiștii.”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism

În contextul actual, la nivelul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism se dorește digitalizarea, eficientizarea și transparența procedurilor. Astfel, prin intermediul aplicației se vor colecta digital informații financiare din partea operatorilor economici, referitoare la sumele încasate în avans de la clienți pentru pachetele de servicii de călătorie (o combinație de cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie, spre exemplu transport și cazare) și serviciile turistice independente (spre exemplu, doar cazare cu eventuale servicii de masă incluse).

Totodată aplicația cuprinde și secțiunea plăților efectuate către partenerii externi, dar cuprinde și evidența resurselor umane existente la nivelul acestora (numărul de contracte suspendate, anulate, cu program redus, cât și numărul de contracte suspendate din alte motive).

Astfel, operatorii economici din turism sunt sfătuiți să furnizeze aceste informații prin intermediul formularului online, însă completarea acestuia nu este obligatorie.

sursa foto: romaniajournal.ro

related posts

Leave a Comment