Home Actualitate 30 iunie – noul termen pentru redirecționarea cotelor din impozitul pe venit pentru entitățile nonprofit și de cult

30 iunie – noul termen pentru redirecționarea cotelor din impozitul pe venit pentru entitățile nonprofit și de cult

by Florentina Lup
0 comment

Persoanele care vor să redirecționeze sume din impozitul pe venit, aferent anului 2019, către ONG-uri și alte entități nonprofit sau unitãți de cult vor putea sã depunã formularele până la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit și pentru depunerea declarației unice.

Ca urmare a declanșării pandemiei coronavirus, Ministerul Finanțelor Publice a propus prorogarea mai multor termene de declarare și plată a obligațiilor fiscale.

Bonificațiile acordate pentru declarația unică, de până la 10% din impozitul datorat, nu afectează sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 în cazul contribuabililor care dispun asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declarației unice. Astfel, sumele redirecționate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fără diminuările oferite de bonificații.

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 de la 15 martie până la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit până la data de 30 iunie.

related posts

Leave a Comment