Home Diverse Ursul cu trompă și câinele Dingo, vedete la Microrezervație

Ursul cu trompă și câinele Dingo, vedete la Microrezervație

by Antonia Mocanu
0 comment

Încă de săptămâna trecută de când am vizitat Microrezervația ne-au atras atenția două animale simpatice și diferite. Ursul cu trompă denumit și Coati, dar și câinele Dingo, un animal din familia câinelui lup, însă mult mai docil. Așa că în această săptămână am făcut cunoștință mai îndeaproape cu ei.

Ursul cu trompă este un animal relativ mic, cu coadă lungă, de culoare cafenie, cu un bot lung și extrem de jucăuș, putând fi catalogat chiar ca un alpinist al Microrezervației.

Ursul cu trompă sau Coati are un comportament extrem de prietenos, care se joacă, se cațără, este extrem de curios la tot ceea ce înseamnă nou și care nu are o problemă atunci când este în captivitate. Ajunge undeva la 6 kilograme și o talie de circa 1 metru. În mod normal trăiește în America Centrală și de Sud.

Astăzi mai facem cunoștință și cu câinele Dingo, o specie din familia câinelui lup, însă mult mai blând și care nu știe să latre, de culoare roșcată- galbenă.

Câinii Dingo au o alimentație normală, ca orice alt câine, însă în special mănâncă carne crudă, de pui, acest lucru fiind extrem de important pentru a le putea păstra natura sălbatică.

Câinii dingo trăiesc în câmp deschis și în păduri, ajungând la talia unui câine lup mijlociu. Au în jur de 48–58 cm și aproximativ 22–32 kg. Au ochii expresivi, colorați intens în diverse nuanțe, de la galben la portocaliu, urechile sunt mici, ascuțite și foarte mobile, iar blana este roșcată. Aceștia vânează de cele mai multe ori izolat.

Ursul cu trompă Coati, dar și câinii Dingo sunt și ele  cu siguranță  vedete la Microrezervație și extrem de iubite de către vizitatori.  

related posts

Leave a Comment