Home Cultură VinSTORIA – Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin, la situl arheologic Capidava

VinSTORIA – Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin, la situl arheologic Capidava

by PĂUN IONELIA
0 comment

Consiliul Județean Constanța prin Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizeză în perioada 20 – 21 august a.c., în situl arheologic Capidava, proiectul – pilot „VinSToria. Experiențe culturale cu arheologie, istorie și vin”. 

Evenimentul își propune să conecteze și să prezinte publicului vizitator (localnici, turiști, tineri, seniori, specialiști sau nespecialiști) două dintre bogățiile permanente ale Dobrogei, respectiv vinul și istoria. Programul va fi unul detaliat, cuprinzând vizite ghidate în cetate, prezentări și degustări de vinuri și produse locale, prezentări de carte tematică, expoziție de artă, expoziție de hărți medievale ale Mării Negre, ateliere de creație și proiecție de film istoric. Vinul este martorul tăcut, dar aromat al adevărurilor trecute, prezente, dar și catalizator, al celor viitoare, a tot ceea ce se poate crea, a tot ceea ce se poate visa. In vino veritas! Istoria … și da, istoria ne amintește mereu că suntem și devenim istorie cu fiecare minut care trece. Suntem trecut, prezent și viitor, viața însăși, ISTORIA. Vinul și Istoria. O poveste născută din aceeași rădăcină vie și fecundă, pământul peste care, o suflare a respirat viață și totul a prins viață.

Ascultă Vinul, citește Istoria, scrie Povestea În cadrul evenimentului va fi difuzat filmul „The Secret of Santa Vittoria” ! Proiecția va fi difuzată pe un ecran gonflabil. „Secretul Santa Vittoria” este un film american din 1969 distribuit de United Artists. A fost produs și regizat de Stanley Kramer și coprodus de George Glass dintr-un scenariu de Ben Maddow și William Rose. A fost bazat pe cel mai bine vândut roman din 1966 al lui Robert Crichton.

related posts

Leave a Comment