Home Cultură Invitaţie online la teatru. În această seară, „Incoruptibilii”

Invitaţie online la teatru. În această seară, „Incoruptibilii”

by Crina Matei
0 comment

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța aduce teatrul în casa fiecărui constănțean. În această seară, sunteți invitați la spectacolul „Incoruptibilii”, reprezentație inclusă în festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”, pe care îl puteți viziona pe pagina de YouTube a Facultății de Arte, începând cu ora 18:00.

O radiografie a societății contemporane, spectacolul „Incoruptibilii”, aparține studenților masteranzi ai specializării Arta Actorului de Music-Hall din cadrul Facultății de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanța și a fost realizat în cadrul Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică Euxin (2012-2013).O imagine-metaforă pentru o societate în care totul se vinde sau se cumpără iar sentimentele umane cele mai frumoase au devenit motive de șantaj, spectacolul realizat după piesa „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu aduce în prim plan similitudini cu personaje din sfera politică, socială și culturală a vieții noastre de zi cu zi.

Cuplul Gogu și Clementina se destramă. Motivul invocat: nepotrivirea de caracter. Gogu este nemulțumit de incapacitatea Clementinei de a se ridica la înălțimea lipseil ui de character și a defectelor sale. Totuși Clementina face tot ce a fost posibil să-și salveze legătura amoroasă. Iese chiar și din câmpul muncii și se luptă cu principiile care-i pun în pericol existența.

Cel de al doilea cuplu este format din Emilian și Ortansa. Emilian, onestul controlor financiar și satanica Ortansa sunt oglinda răsturnată a cuplului Gogu – Clementina. Ortansa îi reproșează lui Emilian corectitudinea excesivă care nu duce la nimic bun, onestitatea abuzivă, lipsa defectelor care-I împiedică să fie fericiți în cuplu. Soluția ideală pentru reducerea contradicției este schimbarea partenerilor, numai că noilor cupluri le lipsește exact ce le prisosea celor din care au derivat.

Mai există un personaj în spectacol, un liant al poveștii scenice imaginate. Este vorba despre Vasilica, un personaj cameleonic care apare pe tot parcursul piesei în două ipostaze ce nu se exclud una pe cealaltă: colegă de birou a expertului contabil – inspector financiar Emilian, care nu-și pierde ludicul și umanitatea și, Securitatea, care știe și vede tot, iar omniprezenţa sa de-a lungul celor 14 scene face din ea un  personaj efervescent. Din distribuția spectacolului fac parte Valeria Rusnac, Diana Orezeanu, Romeo Moldovan, Laura Buric. Piesa de teatru este regizată de conf.univ.dr. Dana Enache.

related posts

Leave a Comment