Home Administrație publică Se caută guvernator pentru Delta Dunării

Se caută guvernator pentru Delta Dunării

by Crina Matei
0 comment

Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR PLUS, a anunţat că de joi va începe procesul de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prin dezbateri publice cu asociaţiile în domeniu.

“USR PLUS îşi propune un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive pentru Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Este pentru prima dată când pentru un post, care este asumat politic de USR PLUS, se organizează o selecţie, un proces public de recrutare şi facem lucrul acesta pentru că a asuma politic un post nu înseamnă să numeşti politic, sinecuri politice”, a afirmat Cioloş, în cadrul unei  conferinţe de presă.

El a spus că acest proces va presupune dezbateri publice cu asociaţiile interesate. În acest sens, se va constitui un Consiliu Consultativ, condus de George Leca, expert în Project Management, şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, actori care acţionează în Deltă. Acest Consiliu va avea rolul de a defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator.

Dezbaterile Consiliului Consultativ vor dura 3 săptămâni, discuţiile vor fi transmise online, iar, în urma procesului, se va elabora mandatul şi profilul viitorului guvernator, care vor fi transmise către trei companii de recrutare pentru organizarea interviurilor, a precizat Dacian Cioloş.

Ulterior, acestea vor trimite USR PLUS o listă cu candidaţii în ordinea competenţelor.

related posts

Leave a Comment