Home Administrație publică Primăria Mihail Kogălniceanu va distribui pachete alimentare pentru elevi

Primăria Mihail Kogălniceanu va distribui pachete alimentare pentru elevi

by Crina Matei
0 comment

Primăria Mihail Kogălniceanu a lansat recent o achiziție ce prevedere pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, în locurile de desfășurare a cursurilor din Mihail Kogălniceanu și satele Piatra, Palazu Mic, Grup Social Sibioara, Grup Social Ceres.

Contractul de achiziţie se va derula până la sfârșitul semestrului al II-lea din anul şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării activităţii didactice (estimativ 34 de zile), operatorul economic având obligaţia de a asigura zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile (fizic sau online) Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin Normele metodologice din 28 decembrie 2021 de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 91/2021, privind aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Conform caietului de sarcini, se va livra un pachet alimentar compus din produse de panificaţie din faina integrala – pâine feliata sau batoane/chifle – 80 g: maximum 50% din greutatea totală a pachetului; produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g: minimum 25% din greutatea totală a pachetului; legume – roșii, castraveți, salata sau alte produse similare 40 g: maximum 25% din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct la alegere: portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent.

Produsele alimentare vor fi livrate către Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, jud Constanţa, zilnic din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi vor fi păstrate până la servire în unitatea de învăţământ, în condiţii igienico-sanitare şi de siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Acelaşi tip de sandvici nu se va furniza timp de două zile consecutiv. La sandvici, se adaugă un fruct (portocală/pară/piersică/caisă/măr sau echivalent). Fructele trebuie să fie sănătoase, fără urme de atacuri provocate de boli şi/sau dăunători.

related posts

Leave a Comment