Home Administrație publică Orașul Constanța rupe înfrățirea cu metropolele rusești Sankt Petersburg și Novorossiysk

Orașul Constanța rupe înfrățirea cu metropolele rusești Sankt Petersburg și Novorossiysk

by PĂUN IONELIA
0 comment

Consilierii locali constănţeni au fost convocaţi, sâmbătă, 12 martie, în cadrul unei şedinţe extraordinare cu trei proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Şedinţa se va desfăşura începând cu ora 11, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ.

Totodată, va fi organizată o ședința solemnă, începând cu ora 10:30, la  Sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța.

Agenda Ședinței solemne este următoarea:

  • Adoptarea simbolică a Declarației de sprijin și solidaritate cu Ucraina și cu partenerii municipali din Ucraina
  • Adoptarea simbolică a Declarației de sprijin și solidaritate cu Republica Moldova și cu partenerii municipali din Republica Moldova

Evenimentul va fi urmat de o ședință extraordinară în care vor fi supuse aprobării proiecte destinate operaționalizării mai multor elemente de sprijin pentru Ucraina. Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi vizează înfiinţarea Fundaţiei Pontica. Cel de-al doilea proiect de hotărâre supus votului consilierilor locali se referă la alocarea cu titlu gratuit la chirie a unor locuinţe aflate în campusul social „Henri Coandă”, pentru refugiaţii din Ucraina.

De asemenea, va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea denunţării Acordului de Cooperare dintre municipiul Constanţa şi Sankt Petersburg (Federaţia Rusă), precum şi a Protocolului de Înfrăţire între oraşele Constanţa şi Novorossiysk (Federaţia Rusă).

De la ora 12:00, pe platoul din fața sediului Prefecturii Constanța va fi organizat un eveniment prin care Constanța își arată solidaritatea cu Ucraina, în cadrul unei ample inițiative de sprijin care are loc în marile orașe din Europa.

Acțiunea de solidaritate este organizată la inițiativa domnului Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței și cu susținerea conducerii Asociației Muncipiilor din România.

related posts

Leave a Comment