Home Administrație publică Drumul comunal 89 se transformă într-o arteră rutieră modernă

Drumul comunal 89 se transformă într-o arteră rutieră modernă

by Romanov Alex
0 comment

Asigurarea facilităților de circulație și de îmbunătățire a mobilității urbane prin realizarea de noi artere colectoare care să conducă la redistribuirea traficului reprezintă o prioritate pentru municipiul Constanța.

Printre măsurile propuse pentru optimizarea fluxurilor de circulație pe zona Constanța- Nord se află și reabilitarea drumului comunal 89, care asigură legătura între nodul rutier Poiana al autostrăzii A4 și DN 3C.

Echipele SC Confort Urban SRL au demarat în această săptămână lucrările de asfaltare a carosabilului. Se toarnă primul strat de asfalt compus din binder. Ulterior, se va așterne stratul de uzură. Drumul comunal va beneficia de o infrastructură rutieră modernă, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt pe o lungime de 2200 de metri.

Modernizarea DC 89 reprezintă un prim pas pentru decongestionarea traficului pe bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul I.C. Brătianu. Artera de circulație va facilita accesul autovehiculelor dinspre autostrada A4 spre DN 2A (bulevardul Tomis).

Lucrările sunt corelate cu dezvoltările urbanistice din zona Constanța – Nord, fiind necesare noi amenajări pentru redistribuirea traficului rutier care să genereze creșterea fluenței și siguranței circulației rutiere.

Sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment