Home Administrație publică Are nevoie Constanța de statui? Municipalitatea dorește să amplaseze noi monumente în bătrânul Tomis

Are nevoie Constanța de statui? Municipalitatea dorește să amplaseze noi monumente în bătrânul Tomis

by PĂUN IONELIA
0 comment

Are Constanța nevoie de statui? Credeți că există personalități care ar merita să aibă un monument în cinstea lor? Doriți să vă implicați în modelarea și ordonarea spațiului urban?  Atunci, vă rugăm să studiați cu atenție propunerile de mai jos referitoare la amplasarea unor monumente noi în bătrânul Tomis și să ne transmiteți opiniile dumneavoastră.  

Amplasamentele avute în vedere sunt situate în zona istorică a orașului. Printre criteriile care au determinat selecția lor se găsesc fezabilitatea, semnificația și prezența în vecinătate a unor edificii sau imprejurimi care să poată contribui semnificativ la obținerea unei imagini valoroase.

Propunerile cu care vin în fața dumnevoastră specialiști și reprezentanți ai mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei (Primăria Constanța, Muzeul de Istorie Națională și arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N.Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța) sunt următoarele:

1.Împăratul Constantin cel Mare

Amplasamentul propus este situat pe strada Termele Romane, în vecinătatea Edificiului Roman cu Mozaic.

2.Regele Carol I, în apropierea statuii ce o întruchipează pe Regina Elisabeta

Amplasamentul propus este situat în Parcul Cazinoului, în vecinătatea promenadei de pe faleză, pe latura de Vest a scărilor de acces dinspre intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Termele Romane.

3 Regele Ferdinand, în vecinătatea Palatului Regal

Amplasamentul propus se află situat în interiorul spațiului verde cu perimetru triunghiular, determinat de bulevardul Tomis, strada Traian și strada Vasile Alecsandri.

4.Remus Opreanu

Amplasamentul propus este situat pe strada Traian, în apropierea unei alei de acces către sediul Consiliului Județean Constanța.

5.Cella Serghi, cât mai aproape de mare

Amplasamentul propus este pe promenada falezei Cazinoului, în apropierea aripii de nord-vest a clădirii Cazinoului.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe adresa de email birouldepresa@primaria-constanta.ro sau puteți comenta la această postare.

Mai mult, pentru a asculta glasul dumneavoastră, vom organiza în scurt timp o dezbatere la care sunt invitați să participe toți cei interesați de aspectul orașului în care trăiesc. Vom reveni cu toate detaliile.

related posts

Leave a Comment