Home Administrație publică Amendă și sesizare penală pentru serviciul de salubrizare Cernavodă

Amendă și sesizare penală pentru serviciul de salubrizare Cernavodă

by PĂUN IONELIA
0 comment

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au constatat nereguli grave cu ocazia controlului efectuat la societatea care desfășoară activitate de salubrizare pe raza orașului Cernavodă. 

Operatorul de salubrizare nu respecta conditiile si cerintele din autorizatia de mediu cu privire la gestionarea deseurilor din activitatea statiei de sortare si transfer din localitatea Cernavoda si nu aplica ierarhia deseurilor in sensul reciclarii, valorificarii prin operatori autorizati sau valorificarii energetice a desurilor. In fapt, deseurile rezultate din sortare au fost transportate de la statia de sortare si descarcate pe un teren din vecinatatea depozitului de deseuri inchis din Cernavoda.

S-a constatat ca deseurile au fost impinse intr-o ravena, cu scopul de a fi ingropate.Pentru faptele savarsite, societatea a fost sanctionata cu amenda in valoare de 100.000 lei. Totodata, a fost inaintata sesizare catre organele de cercetare penala pentru incalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurilor, respectiv ingroparea deseurilor si abandonarea acestora in afara spatiilor autorizate.

related posts

Leave a Comment