Home Actualitate Vizită diplomatică la Primăria Constanța

Vizită diplomatică la Primăria Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a participat ieri, alături de prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima, la întâlnirea comună cu Excelența Sa Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croația în România, aflată în vizită de curtoazie la Constanța.

Cu această ocazie, a avut loc un schimb de opinii şi experienţă în ceea ce priveşte infrastructura şi oportunităţile existente în domeniul turismului în municipiul şi judeţul Constanţa şi în anumite zone din Croaţia. Au fost trecute în revistă similaritățile existente, tipuri de turism, specificul sezonului estival și profilul turiștilor care vizitează litoralul din România și Croația.

Ionuț Rusu a propus cooperarea în domeniul formării specialiștilor în extracția de petrol și gaz, zonă cu perspectivă în județul Constanța, având în vedere că Republica Croația dispune de instituții de învățământ recunoscute pe plan internațional care ar putea furniza expertiză la nivelul municipiului.  

S-a convenit că domeniile care au cel mai ridicat potențial de cooperare sunt turismul şi educaţia.

Ambasadorul Republicii Croația în România a apreciat potențialul municipiului și județului Constanța, în special în domeniile de mai sus, și a promis întregul său sprijin pentru consolidarea relațiilor de colaborare.

related posts

Leave a Comment