Home Actualitate Viziere pentru cei din linia întâi

Viziere pentru cei din linia întâi

by Antonia Mocanu
0 comment

Mobilizare generală la un liceu  din Constanţa.  În plină pandemie de coronavirus şi criză de echipamente de protecţie pentru personalul medical, doi profesori de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” s-au apucat sa confecționeze  viziere. Totul  cu ajutorul imprimantelor 3D.  Și la Galați elevii realizează viziere cu ajutorul tehnologiei și chiar dacă procesul nu este ușor,  primele echipamente au fost deja livrate în rândul cadrelor medicale.

Deşi cursurile sunt suspendate, iar acum este şi vacanţă, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” se lucrează de zor. Cadrele didactice s-au mobilizat şi acum  realizeaza  viziere pentru medici.  Au început cu două dispozitive, au perfecţionat programul, acum au ajuns la 5 imprimante si acum lucrează non-stop şi livrează măştile în întreg judeţul.

Realizarea unei viziere durează aproximativ trei ore şi 10 minute, după ce, la început ajungea chiar şi la şase ore. Imprimantele nu merg la o viteză foarte mare, pentru că sunt confecţionate din echipamente vechi. Chiar și acestea au fost realizate la cursurile de robotică, de către elevii liceului.

După ce ies din imprimante vizierele sunt montate și finisate. Apoi măștile iau drumul unităților sanitare, centrelor de permanență sau cabinetelor medicale din județ.

Conducerea liceului speră ca în perioada următoare să mai facă rost de imprimante, astfel încât numărul de viziere pe care îl realizează să fie mai mare.  Iar după reluarea cursurilor îi vor implica în acest demers și pe elevi.

related posts

Leave a Comment