Home Actualitate Vești bune pentru Constanța

Vești bune pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești din ce în ce mai bune pentru municipiul și județul Constanța. Cazurile nou înregistrate în ultimele ore sunt mai puțin de 100. De asemenea ambele incidențe, atât cea de la municipiu, cât și cea de la județ sunt pe un trend descendent în continuare de mai multe zile. Cea mai bună veste este însă faptul că de la acest sfârșit de săptămână municipiul a scăpat de restricțiile de circulație și se va supune doar celor impuse de starea de alertă.

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 97 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 41 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 41.653. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 22 aprilie pentru județul nostru este de 2.56 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 3.37, fiind pe un trend descendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 1.052 cazuri de persoane infectate mai sunt active.   

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 336 persoane internate, în timp ce 1.722 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 1.415 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 1.118 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 167 de teste antigen rapide și 788 teste RT-PCR.  

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.039.998 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 959.126 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.989 cazuri noi de persoane infectate.

related posts

Leave a Comment