Home Actualitate Vacanțe cu mai puține restricții în Bulgaria și Grecia

Vacanțe cu mai puține restricții în Bulgaria și Grecia

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Grecia sau Bulgaria. Cele două state europene, destinații preferate ale turiștilor din România, renunță la majoritatea restricțiilor anti-Covid în perioada sezonului estival.

Începând cu 13 aprilie, persoanele care sosesc în Bulgaria din România, Macedonia de Nord, Turcia, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală.

Iar veștile bune de la vecinii bulgari nu se opresc aici. Reprezentanții din turism se așteaptă la un sezon estival extrem de bun. Dovadă stă și faptul că numeroase hoteluri de 3, 4 și 5 stele stau deja la dispoziția turiștilor români și nu numai cu ocazia sărbătorilor pascale.

“Albena va avea pentru sărbătorile de Paște peste 1.500 de turiști, dintre care câteva sute bune sunt turiști din România. Iar vestea că turiștii români nu vor mai avea nevoie de niciun fel de document de sănătate pentru a veni în Bulgaria a picat cum nu se poate mai bine, pentru că noi avem foarte mulți turiști care vin din România”, declară DIMA PUSNAVA, director Romanian Market in Albena

De asemenea, Grecia, o altă destinație îndrăgită de iubitorii de vacanțe din România relaxează semnificativ restricţiile pandemice. Astfel, purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe de obicei după Paştele ortodox, marcat anul acesta la 24 aprilie.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, autorităţile estimând venituri ce ar putea atinge 80% din cele din 2019, un an record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile.

related posts

Leave a Comment