Home Actualitate Vă invităm să descoperiți frumusețea lumii baletului la Stars Gala!

Vă invităm să descoperiți frumusețea lumii baletului la Stars Gala!

by Antonia Mocanu
0 comment

Evenimentul de înaltă ținută va avea loc în Piața Ovidiu, vineri, 26 august, de la ora 20:00. Tinerii performeri, viitorii balerini profesioniști ai teatrelor din România si maeștri de renume mondial vin la Stars Gala pentru a crea o atmosferă unică pentru iubitorii de arte, dar și pentru publicul larg. Evenimentul este organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și Asociația pentru Sport și Integrare Socială Mapamond.

Studenți din cadrul celui mai important workshop de balet din România, Revolve Dance vor prezenta, alături de prim soliştii Claudia d’Antonio și Salvator Manzo de la Teatrul San Carlo din Napoli (primul teatru de balet din lume), o suită din spectacolul “Coppélia”, în coregrafìa adaptată de maestrul coregraf Lienz Chang (Prim balerin la Teatrul Național din Cuba). Claudia D’Antonio și Salvatore Manzo vor aduce publicului din Constanța o parte din vivacitatea și spiritul care definesc stilul de viată italian.

Viziunea regizorală a profesorului Lienz Chang va fi completată de intervențiile maeștrilor Carole Arbo și Bertrand Belem care vor coordona repetitiile întregului spectacol. Madame Carole Arbo deține titulatura de balerină ” etoile”, ce reprezintă cea mai înaltă distincție acordată unui dansator clasic pe teritoriul francez și este profesoară a școlii de balet a Operei din Paris.

Spectacolul va fi conceput în două părți: Open Class Revolve Dance și Stars Gala, și se va transmite live pe paginile de YouTube Revolve Dance si cea de Facebook Stars Gala.  

related posts

Leave a Comment