Home Actualitate Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs peste 4.000 de locuri la programele de licenţă şi master, pentru admiterea din luna septembrie

Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs peste 4.000 de locuri la programele de licenţă şi master, pentru admiterea din luna septembrie

by Antonia Mocanu
0 comment

La Universitatea Ovidius din Constanța a început de luni, 5 septembrie 2022, sesiunea de toamnă la admiterea pentru programele de licență și de masterat.

Pentru admiterea din luna septembrie, la programele de studii ale celor 16 facultăți, sunt scoase la concurs peste 2.200 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență și mai mult de 1.700 de locuri pentru 59 de programe universitare de master. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini cu plata taxelor școlare în valută, perioada generală a sesiunii de admitere fiind 5 – 14 septembrie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

„Printre noutățile pe care le aduce sesiunea de admitere din luna septembrie se numără două programe noi de studii de licenţă la care candidații se pot înscrie – Sisteme de Producţie Digitale şi Informatică Aplicată în Inginerie Industrială, în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă”, precizează conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

La toate cele 16 facultăți ale UOC, înscrierea candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, iar românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Candidații declarați admiși nu vor mai plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va putea realiza și online, prin platformă, odată cu confirmarea locului.

Toate informațiile legate de sesiunea de admitere din luna septembrie 2022 pot fi accesate la https://admitere.univ-ovidius.ro/, fiind, de asemenea, disponibile pe site-urile și la secretariatele facultăților.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea Ovidius din Constanţa a avut alocate, în total, prin planul de şcolarizare, 5.041 de locuri la la programele de studii universitare de licență și 2.732 de locuri la programele universitare de master, din cadrul celor 16 facultăți.

related posts

Leave a Comment