Home Actualitate Universitatea Maritimă din Constanța parteneră în proiectul ENDORSEME

Universitatea Maritimă din Constanța parteneră în proiectul ENDORSEME

by Florentina Lup
0 comment

Proiectul ENDORSEME, a fost lansat oficial în decembrie 2021. Cu o durată de 24 de luni, proiectul va facilita recunoașterea certificărilor navigatorilor, inclusiv a nebrevetaților, în toată Europa și în întreaga lume. Modelul integrat pe care îl va utiliza proiectul ENDORSEME va reuni toate calificările maritime, cum ar fi certificarea de competență, certificatele STCW auxiliare și va încerca să faciliteze ca fiecare certificat să fie acceptat de țările europene la început și mai târziu la scară globală într-o manieră reactivă.

Proiectul ENDORSEME își propune să:

  • identifice problemele asociate cu recunoașterea/aprobarea certificatelor într-o analiză a nevoilor bazată pe chestionare și informații rezultate din investigarea zonelor de interes;
  • dezvolte o platformă și un instrument online complementar pentru navigatori, companii de transport maritim, instituții MET pentru a identifica dacă certificatele navigatorilor sunt acceptate/avizate de la o țară la alta.

Platforma ENDORSEME va face referințe încrucișate la certificatele disponibile pentru profesia de navigator pentru a oferi un sistem de calitate superioară, care este potrivit fiecărui stat membru în parte. De asemenea, va permite programelor MET să fie actualizate cu modificările aduse cerințelor la nivel local și internațional, cu perturbări minime în alte domenii de bază ale programului. Sistemul de asigurare a calității platformei ENDORSEME va permite ca bunele practici să fie văzute și transferate către alte state membre și va viza menținerea unei calități ridicate a educației, formării și evaluării.

Parteneriatul proiectului ENDORSEME este compus din șase centre majore de educație și formare, companii private, universități din mai multe țări UE, susținute de autoritățile lor de brevetare, acreditare și/sau certificare.:

  • Nikola Y. Vaptsarov Naval Academy din Varna (Bulgaria);
  • Maritime Innovators (Turkey);
  • Munster Technological University – Cork (Ireland);
  • Spinaker (Slovenia);
  • Universitatea Maritimă din Constanța (Romania);
  • Universitat Politècnica de Catalunya – UPC (Spain).

Întâlnirea de lansare a Proiectului ENDORSEME a avut loc la Varna, sub găzduirea Academiei ..Nikola Yonkov Vaptsarov”. Partenerii au discutat despre realizarea proiectului – obiective, rezultate intelectuale, evenimente , activități, rolurile partenerilor, platforma de implementare (structură, plan de lucru, calendar, repartizarea sarcinilor). Ei s-au concentrat, de asemenea, pe specificațiile sarcinilor pentru parteneri cu privire la rezultatul intelectual: HARTA COMPETENȚELOR ENDORSEME.

În a doua zi a întâlnirii, partenerii au vizitat facilitățile de la NVNA și au distribuit sarcinile până la următoarea întrevedere. Mai multe informații despre proiectul ENDORSEME găsiți pe pagina: www.endorseme4seas.com.

related posts

Leave a Comment