Home Actualitate Universitatea Maritimă din Constanța, la ceas aniversar

Universitatea Maritimă din Constanța, la ceas aniversar

by Antonia Mocanu
0 comment

Universitatea Maritimă din Constanța aniversează 30 de ani de la înființare. Cu această ocazie, comunitatea academică, studenții, angajații, precum și colaboratorii interni și externi ai instituției sunt așteptați să sărbătorească Zilele Universității, eveniment ce va debuta cu o ceremonie oficială joi, 6 februarie.

Universitatea Maritimă din Constanța a luat naștere în februarie 1990 prin eforturile colective ale studenților și profesorilor care, nemulțumiți și dezamăgiți de un sistem de învățământ militarizat, au mizat pe crearea unei universități maritime competitive, care să le faciliteze un parcurs universitar și profesional satisfăcător.

O direcție prioritară de dezvoltare a constituit-o adaptarea permanentă la cerințele pieței muncii prin diversificarea specializărilor și armonizarea ofertei educaționale cu standardele naționale și internaționale ale învățământului superior de marină.

Astfel, dacă nou înființatul Institut de Marină Civilă avea în 1990 două facultăți cu 3 specializări – Navigație, Electromecanică și Electrotehnică – astăzi, universitatea oferă 11 programe de studii de licență, dintre care 2 în limba engleză, și 16 programe de master, dintre care 4 programe în limba engleză.

La care se adaugă un program de studii de doctorat în domeniul ingineriei mecanice. În urma verificării din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Universitatea Maritimă din Constanța a obținut calificativul “grad de încredere ridicat”.

Înțelegând că internaționalizarea reprezintă un vector important în creșterea calității învățământului superior, universitatea a devenit un membru activ și implicat într-o serie de asociații relevante la nivel internațional. Amintim aici Asociația Internațională a Universităților de Marină (IAMU), în care UMC activează din anul 2000 și care reunește în prezent 66 de instituții.

Sursa foto: cugetliber.ro

related posts

Leave a Comment