Home Actualitate Universitatea Bucureşti reduce cu 25% taxa de înscriere, pentru candidaţii care se înscriu online la concursul de admitere

Universitatea Bucureşti reduce cu 25% taxa de înscriere, pentru candidaţii care se înscriu online la concursul de admitere

by Florentina Lup
0 comment

Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master scoate la concurs un număr de 3.200 de locuri bugetate, la toate cele 19 facultăţi.

Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăţi pentru studii universitare de licenţă poate fi consultat la:
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Repartizare-locuri-Licenta_iunie-2020.pdf, iar cel pentru studii universitare de master la:
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Repartizare-locuri-Master_iunie-2020.pdf.

Pentru studiile universitare de licenţă au fost stabilite cinci forme de admitere:

  • pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat;
  • pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional;
  • pe baza unei formule mixte;
  • pe baza unui interviu motivaţional;  
  • pe bază de examen.

Informaţii detaliate despre modalităţile de admitere pentru fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti pentru studii universitare de licenţă pot fi consultate la https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/05/Modalitati-admitere-LICEN%C5%A2%C4%82-UB-2020.pdf şi aici
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2020/06/Admitere-licenta-probe.pdf.

Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Datele de contact ale celor 19 facultăţi ale UB pot fi accesate la https://unibuc.ro/studii/facultati/.

De asemenea, candidaţii au la dispoziţie platforma online www.po.unibuc.ro unde pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Cei care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăţi ale UB beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidaţii care optează pentru înscrierea la sediile facultăţilor, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia. Mai multe informaţii despre cazare pot fi solicitate la adresa de e-mail: [email protected].

related posts

Leave a Comment