Home Actualitate Un nou proiect, o nouă oportunitate pentru tineri

Un nou proiect, o nouă oportunitate pentru tineri

by Florentina Lup
0 comment

Consiliul Tineretului din România implementează proiectul ,,Quality Employment for Youth” care oferă tinerilor acces la traininguri de calitate, pentru a se conecta la piaţa muncii. Proiectul se desfăşoară în colaborare cu CNT din Moldova şi este sponsorizat de German Marshall Fund – Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin fondurile de urgenţă alocate COVID-19.

CTR va recruta 18 tineri din România şi 7 din Republica Moldova pe care o să îi formeze şi care, după o perioadă de 3 luni de traininguri, vor putea să ofere ajutor şi consiliere altor tineri. Sesiunile de formare la care vor participa vor fi diverse:

  • drepturile tinerilor în calitate de angajaţi;
  • consilierea tinerilor în carieră;
  • rezilienţă emoţională;
  • job hunting;
  • comunicarea în era post-covid;
  • digital tools.

Participanţii vor fi încurajaţi şi sprijiniţi să organizeze evenimente care să ajute tinerii din comunităţile în care activează. Fiecare persoană care a trecut prin acest training devine responsabilă să realizeze minimum 3 activităţi.

Totodată, pentru o bună integrare pe piaţa muncii, vor fi realizate târguri de cariere atât la nivel naţional, cât şi local, în comunităţile fiecărui participant.

La nivel naţional, CTR propune un program de mentorat între companii şi tineri. Astfel, companiile mari care doresc să facă parte din acest program vor desemna reprezentanţi care să stea de vorbă cu tinerii despre cum pot avea o carieră într-un domeniu specific.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 28 septembrie – 6 octombrie 2020, iar prima etapă de selecţie este completarea formularului disponibil pe site-ul www.ctr.ro şi pe pagina de Facebook a Consiliului Tineretului din România.

Participarea este gratuită!

related posts

Leave a Comment