Home Actualitate Un nou proiect filantropic

Un nou proiect filantropic

by Antonia Mocanu
0 comment

Preotul paroh al Bisericii Sf Mina, Claudiu Banu îi invită pe constănțeni  să participe la un nou proiect umanitar, dedicat familiilor aflate în sărăcie și persoanelor vârstnice din mediul rural. Denumit sugestiv „FOAMEA NU ARE SĂRBĂTOARE”, își propune să colecteze și să livreze la 1.000 de familii greu încercate colete alimentare.

„Facem o colectă de alimente neperisabile (conserve carne, pește, legume și fructe, pateuri, ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, bulion, suc de roșii, etc.). Colecta o vom face în patru locații: Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie, Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie din Techirghiol, Restaurant Dorna din Mamaia, Complex Marea Neagră din Eforie Nord. Data start colectă pentru campanie- 27 decembrie 2021. Data finalizare colectă campanie- 24 ianuarie 2022. Data pregătirii celor 1.000 de colecte alimentare- 25, 26 ianuarie 2022”, a transmis preotul paroh Claudiu Banu.

Distribuirea către miile de beneficiari din cele 21 de localități a darurilor- 27, 28 și 29 ianuarie 2022.

Puteți dona în cele patru locuri de colectare produsele alimentare neperisabile în perioada 27 decembrie 2021-24 ianuarie 2022.

De asemenea puteți dona și în contul deschis la Banca Românească, RO31 BRMA 0140 0141 0230 0000, Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie.

De asemenea, puteți veni ca voluntar în pregătirea și distribuirea darurilor alimentare în zilele 25-29 ianuarie 2022.

Localitățile vizate în acest proiect sunt: Almalău, Bugeac, Ostrov, Galița, Gârlița, Esechioi, Canlia, Coslugea, Izvoarele, Satu Nou, Lipnița, Cuiugiuc, Carvăn, Goruni, Făurei, Dobromir, Dobromir din deal, Lespezi, Pădureni, Văleni și Cetatea.

„Va trece și Crăciunul anul acesta, dar foamea nu va ține cont de asta, deci vă invit să hrănim în ianuarie bătrâni, copii, semeni ca noi care au nevoie de hrană, fără de care nu poate nimeni exista. Deci vă invităm să fim buni și darnici, nu doar de Crăciun, ci mai ales după, când marea majoritate uităm că semenii noștri au nevoie de noi, de ajutorul nostru al tuturor.Vă așteptăm și știm că și de data aceasta, împreună, vom muta munții și mii de suflete nu vor suferi de foame în plină iarnă. Proiectul umanitar se derulează cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului”, a mai transmis preotul paroh Claudiu Banu.

related posts

Leave a Comment