Home Actualitate Un nou parc în zona de sud a orașului

Un nou parc în zona de sud a orașului

by Antonia Mocanu
0 comment

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunță un nou proiect în ceea ce privește sectorul de spații verzi. Noul proiect vizează construcția în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani, a unui parc de aproximativ 4 hectare.

„Dragi constănțeni, vă prezint proiectul unui nou spațiu verde, pe care îl construim în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani. Vorbim de o suprafață de 4 hectare, rămasă nevalorificată, care va fi transformată în parc. Sunt încântat să anunț că am finalizat etapa de temă de proiectare și studiile de teren (geotehnic și topografic). Urmează proiectarea și, ulterior, execuția, care sperăm să fie demarată în luna septembrie.

Având în vedere că majoritatea parcurilor din Constanța se regăsesc în centru și în zona de nord-est a orașului, considerăm că apariția unui nou spațiu verde în proximitatea cartierului Veterani este de foarte bun augur.

Noul parc urmează să fie amenajat, dotat și utilat conform tuturor necesităților: spații de recreere, alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public, zone pentru practicarea sportului în aer liber și altele asemenea. În plus, pregătim zone verzi pentru lectură în aer liber și un spațiu cultural de tip cinematograf/teatru/amfiteatru și luăm în calcul și posibilitatea inserării de spații acoperite și închise (structuri ușoare) cu rol de  adăpostire a funcțiunilor culturale sau de comerț-servicii.

Construirea de noi parcuri și de noi suprafețe verzi reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu. În acest moment, după cum știți, pe lângă parcul din zona Veterani, mai avem în lucru proiecte similare pentru două noi mari parcuri construite de la zero în zona DN 3C – Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului.

Vă țin la curent cu evoluția acestor proiecte și cu alte noutăți care sunt convins că vor fi pe placul dumneavoastră”, a scris pe pagina personală de socializare Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

related posts

Leave a Comment