Home Actualitate UN NOU HOP PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A

UN NOU HOP PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A

by Antonia Mocanu
0 comment

A fost un prim examen puternic pentru absolvenții școlilor generale, un examen deschis de limba română. Așa cum era de așteptat n-au lipsit emoțiile, dar profesorii spun că subiectele n-au fost înfiorătoare, între acestea fiind un text din Sorin Titel ”Pantera neagră” și un text din Stela Giurgeanu ”Falsa generozitate”. Candidații au avut la dispoziție 120 de minute (două ore) pentru a rezolva subiectele. La probele scrise ale Evaluării Naționale, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul, potrivit anunțului Ministerului Educației.

La nivelul județului Constanța au fost prezenți 4722 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 3% de candidați dintre aceștia (142). Nu au fost înregistrate situații speciale. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Următoarea probă scrisă, cea la Matematică va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

related posts

Leave a Comment