Home Actualitate Turismul își revine la normal

Turismul își revine la normal

by Romanov Alex
0 comment

După 2 ani de pandemie, turismul își revine la normal. Aceasta este concluzia Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, care constată o revenire a rezervărilor turiștilor români, apropiată de nivelul anului 2019, în special începând cu 15 martie. De altfel, turiștii se pot bucura de ultima săptămână de oferte early booking, valabile până la 31 martie.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism constată o revenire a rezervărilor turiștilor români, apropiată de nivelul anului 2019, în special începând cu 15 martie. Evenimentele din Ucraina au afectat rezervările la finele lunii februarie și în prima parte a lunii martie, însă turiștii au realizat că vorbim despre un conflict care nu ne aparține și că a sosit momentul să ne trăim viața normal.

”Faptul că România a eliminat total restricțiile începând cu 9 martie a contribuit enorm la creșterea cererii turistice. Turiștii optează atât pentru destinații externe, cât și pentru România, pe care o consideră o destinație sigură. De altfel, știm cu toții, inclusiv refugiații ucraineni au fost foarte bine primiți și s-au simțit în siguranță în țara noastră iar echipa ANAT a contribuit la sprijinirea lor”, declară DUMITRU LUCA, președinte ANAT

La ora actuală, în România vacanțele se pot desfășura fără probleme, restricțiile fiind eliminate atât pentru turismul intern, cât și pentru românii care revin din alte țări ori pentru străinii care sosesc în țara noastră. Din ce în ce mai multe țări au renunțat total la restricții sau urmează să renunțe, precum Franța, Spania, Italia (de la 1 aprilie), Grecia, Marea Britanie, Israel ori Iordania.

Turiștii încă se pot bucura de oferte speciale, tip early booking, până la 31 martie. Ca de obicei, aceste oferte sunt promovate pentru hotelurile din Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Spania, Malta, Cipru dar și de pe litoralul românesc.

”În contextul în care toate produsele și utilitățile se scumpesc, în cazul turismului, tarifele negociate încă din toamna 2021 rămân neschimbate sau chiar pot fi mai atractive prin intermediul ofertelor speciale. La ora actuală, hotelierii introduc oferte speciale cu ocazia sărbătorilor, precum Florii, Paște, Rusalii.”, declară Cristian Vlad, președintele Regiunii Central – Nordice a ANAT

Românii călătoresc și în prezent, iar avioanele zboară normal către Egipt, Emiratele Arabe Unite sau către destinațiile exotice precum Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană ori Sri Lanka.

related posts

Leave a Comment