Home Actualitate Traficul de mărfuri constănțean, neafectat

Traficul de mărfuri constănțean, neafectat

by Antonia Mocanu
0 comment

În portul Constanța traficul de mărfuri pare să nu fie încă foarte afectat de pandemia de Coronavirus. Cel puțin în primele trei luni, cifrele se mențin la același nivel cu cele înregistrate în aceeași perioada a anului trecut. Au scăzut importurile de minereu, dar și traficul de containere, însă cifrele sunt nesemnificative.

Traficul de mărfuri nu este încă extrem de afectat de pandemia COVID-19. Cel puțin nu la Constanța. Cifrele se mențin la același nivel cu cele de anul trecut.

China a dat drumul la producție, la fel și Coreea, astfel că autoritățile nu își fac prea multe probleme. Cât privește exportul de mașini, acesta pare să fi fost cel mai afectat, după ce mai multe fabrici și-au închis porțile. Sunt însă semnale pozitive pentru perioada următoare.

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat 10.062.148 tone în primele două  luni ale anului 2020, o creștere de 4,29 % față de 9.648.650 tone înregistrate la 28 februarie 2019. Traficul de containere a înregistrat 1.067.925 tone, comparativ cu lunile ianuarie-februarie 2019, când au fost înregistrate 1.024.023 tone.

related posts

Leave a Comment