Home Actualitate Trafic semnificativ, la graniță

Trafic semnificativ, la graniță

by Romanov Alex
0 comment

La fel ca în fiecare an cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, în măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat. Aproximativ 4.200 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic și au desfășurat misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. Acolo unde situația a impus-o, au fost folosite, inclusiv, echipamentele mobile de control aflate în dotarea polițiștilor de frontieră.

Astfel, în perioada 22-24 aprilie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 500.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximatic 120.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.  Comparativ cu perioada Sărbătorilor Pascale de anul trecut, în acest an s-a constatat o creștere semnificativă a tranzitului de persoane și autoturisme, cu peste 150%, iar în urma măsurilor dispuse, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat cu operativitate.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, aproximativ 115  fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat și nu au permis intrarea în ţară a 70  de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

În continuare, participanții la traficul transfrontalier sunt sfătuiți să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line.

related posts

Leave a Comment