Home Actualitate Tabăra de pictură KREATOR ART

Tabăra de pictură KREATOR ART

by Antonia Mocanu
0 comment

Tabăra de pictură KREATOR ART, este un proiect care face parte din lista evenimentelor culturale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, aprobat prin HCJC nr.176/27.07.2022, Anexa nr.4, poziția nr.11. Devenit deja tradiție, proiectul presupune desfășurarea unor cursuri de pictură în aer liber. An de an, acesta s-a desfășurat la Balcic, Bulgaria, la inițiativa și sub coordonarea domnului Sîrbu Florentin, dr. în arte vizuale, expert în cadrul instituției la catedra Arte Vizuale.

Anul acesta proiectul se va desfășura în România, în mai multe zone din Dobrogea precum: Histria, Mănăstirea Sf. Andrei, Dervent, Cheile Dobrogei, Cetatea Enisala, Pădurea Babadag, Murighiol, Delta Dunării. Față de edițiile precedente, pe lângă cursanții clasei de pictură, vor participa și cursanții claselor de design vestimentar, precum și cursanții clasei de artă fotografică. Proiectul se desfășoară sub coordonarea doamnei Ioana Călinescu, expert Arte Vizuale, în colaborare cu doamnele Lucia Niculescu și Iuliana Gheorghe (Pană), experți în cadrul claselor de design vestimentar și artă fotografică. Astfel, în cadrul atelierelor de lucru în aer liber, vor fi realizate schițe în plain air, imprimări pe materiale textile și  documentare fotografică sau ședințe foto care vor ilustra activitatea din cadrul proiectului.

Locațiile pentru documentare, sunt alese în așa fel încât prin bogăția peisagistică și spirituală, să stârnească imaginația creatoare a cursanților, temele abordate pentru realizarea lucrărilor fiind diferite: peisaje cu ruine ale cetăților, mănăstiri, forme de relief și vegetație, pădure, peisaj acvatic, peisaj tradițional. Proiectul se desfășoară atât în aer liber, cât și în interior, cursanții și profesorii reunindu-se în două dintre cele șapte zile necesare desfășurării proiectului, în sala de curs pentru parcurgerea etapelor de lucru în vederea finalizării lucrărilor.

Lucrările rezultate din cadrul proiectului vor constitui o expoziție inedită, care va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și care va marca Ziua Dobrogei. Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina de facebook a instituției.

https://www.facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada

related posts

Leave a Comment