Home Actualitate Strada Ștefan cel Mare din Constanța va renaște

Strada Ștefan cel Mare din Constanța va renaște

by Antonia Mocanu
0 comment

Fântâni arteziene, spații verzi, mobilier inteligent și sistem de supraveghere video. Sunt doar câteva dintre investițiile care vor readuce la viață strada Ștefan cel Mare și zona centrală a Constanței. Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a orașului, contract în valoare de 90 de milioane lei, bani ce provin din fonduri europene! Licitația este în curs de desfășurare, iar timp de 18 luni zona centrală să își schimbe total înfățișarea.

Proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” are o valoare de aproape 90 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene în proporție de 98%, restul de 2% fiind contribuție din bugetul local 2%. Proiectul, mult așteptat de constănțeni și la care autoritățile lucrează de mai bine de trei ani, vine să readucă zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare pe lista destinațiilor preferate pentru o plimbare pe jos prin municipiul Constanța, alături de Faleza Cazino, Piața Ovidiu sau promenada din stațiunea Mamaia.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat zilele acestea contractul pentru implementarea proiectului care se anunță unul dintre cele mai importante din infrastructură de la malul mării în perioada următoare. Odată cu strada Ștefan cel Mare, în proiectul de schimbare radicală sunt incluse și zonele adiacente, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân.  

Edilul Constanței își dorește ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp, iar licitația să decurgă fără probleme în cazul acestui proiect important pentru constănțeni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

related posts

Leave a Comment