Home Actualitate Steagul roșu, ignorat de turiști! Un bărbat a murit în valuri, în stațiunea Saturn

Steagul roșu, ignorat de turiști! Un bărbat a murit în valuri, în stațiunea Saturn

by PĂUN IONELIA
0 comment

Au venit la mare să se bucure de fiecare val și rază de soare, însă unii turiști o fac inconștient, chiar cu prețul vieții. Este și cazul unui tânăr de 23 de ani, care și-a găsit sfârșitul în apele mării, în stațiunea Saturn. Și el, și prietenul său au ignorat steagul roșu arborat de salvamari aproape pe întreg litoralul, iar marea și-a luat tributul. Turiștii nu țin cont de avertizări și intră în apă, unii dintre ei cu colac, ceea ce îi pune în pericol și mai mult deoarece sunt duși mai rapid de valuri în larg. Un alt bărbat și-a văzut moartea cu ochii pe plaja 3 Papuci din Constanța. Iar salvatorii sunt în continuare în alertă.    

Femeia din imagini este un caz fericit. La fel ca majoritatea turiștilor aflați pe litoral, și ea s-a aventurat în valuri, deși salvamarii au arborat steagul roșu atât pe plajele din Constanța, cât și în sudul stațiunilor, din cauza vântului și curenților puternici care transformă valurile în capcane mortale. Cu toate avertizările și insistențele salvatorilor, oamenii nu țin cont de pericol, ignoră cu bună știință steagul roșu și se aventurează în apă, unii dintre ei avânt colac, ceea ce îi pune în pericol și mai mult deoarece sunt duși mai rapid de valuri în larg, spun salvamarii. Chiar și pentru salvatorii experimentați, marea agitată devine un pericol.

Pe întreg litoralul, salvamarii au fost în alertă și au stat cu ochii în patru pe turiști. Inconștiența însă pare să fie cuvântul de ordine pentru unii dintre ei. Doi bărbați, ambii de 23 de ani, au crezut că pot înfrunta valurile în stațiunea Saturn, așa că s-au aventurat în larg, însă unul dintre ei nu a mai ajuns singur la mal, ci în stop cardio respirator. În cazul său, marea și-a luat tributul. O altă intervenție contra-cronometru a fost în Constanța, pe plaja trei Papuci. De data aceasta, un pasionat de sporturi nautice a fost salvat la timp.

Dacă hotelierii se bucură și spun că a fost cel mai aglomerat weekend al acestui sezon estival, salvatorii îi roagă insistent pe turiști să nu-și transforme vacanța într-o tragedie, din inconștiență, ci să pună preț de recomandările lor.

related posts

Leave a Comment