Home Actualitate „Spune NU hoților”

„Spune NU hoților”

by Antonia Mocanu
0 comment

IPJ Constanța a dat startul campaniei de prevenire  a furturilor din locuințe prin metode de înșelăciune, intitulată “Spune NU hoților!”. Astfel, mai mulți polițiști și jandarmi constănțeni au împărțit mai multe flyere locuitorilor de la malul mării și i-au informat cu privire la campania desfășurată. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au explicat cetățenilor care sunt metodele de înșelăciune cel mai des folosite de infractori și, de asemenea, cum să se protejeze împotriva acestor tipuri de infracțiuni.

Infractorii folosesc în ultima perioadă mai multe metode de înșelăciune precum metoda Împrietenirea, Accidentul, Covid și Pomana și în acest fel, de multe ori constănțenii cad în plasa infractorilor și pierd bunuri, bani și nu numai din propria locuință.

Numărul infracțiunilor de furt din locuință a scăzut cu peste 23%, în luna ianuarie 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, constănțenii trebuie să fie conștienți că pot deveni victime ale furturilor în orice moment, mai ales dacă se lasă influențați de persoane care, la prima vedere, par inofensive.

related posts

Leave a Comment