Home Actualitate Spitalul modular militar de la Constanța, aproape gata

Spitalul modular militar de la Constanța, aproape gata

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează fără oprire la ridicarea spitalului modular militar de pe Stadionul „Portul” din Constanta. Peste 100 de militari participă în mod activ la realizarea celui de-al doilea astfel de spital, după cel inaugurat zilele trecute în Otopeni. Între timp Ministerul Apărării a rechiziționat și spitalul CF Port care va face parte din ansamblul militar ridicat pe stadion.

Județul Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de o nouă facilitate medicală, cu aproximativ 55 de paturi, care va fi capabilă să trateze cazuri de COVID-19 ușoare spre medii. Până în acest moment, au fost ridicate mai multe corturi, semn că operațiunea decurge foarte bine.  

Spitalul Modular de Izolare și Tratament va funcționa ca o secție extinsă de Boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.  Zona de spital va fi parte integrantă a unui campus militar, în care vor mai exista și zona de carantină cu 150 de locuri, dar și de odihnă pentru medici. Va exista și o zonă de terapie intensivă, alcătuită din patru paturi, iar în perioada următoare va fi adus și un computer tomograf.

Operațiunile de pregătire a campusului sunt realizate cu sprijinul militarilor din Forțele  Navale, Terestre, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, cel Logistic Întrunit și Direcția medicală a MApN.

related posts

Leave a Comment