Home Actualitate Spectacol pe malul mării

Spectacol pe malul mării

by Antonia Mocanu
0 comment

Spectacol uluitor pe malul mării, unde zeci de lebede se adăpostesc de câteva săptămâni. Vremea prietenoasă și hrana din belșug le fac să nu mai plece de la noi.

Splendidele păsări au devenit o atracție pentru turiști și localnici, care le hrănesc aproape zilnic cu pâine și cozonac. Din păcate, în acest fel le pun viețile în pericol, avertizează ornitologii.

Păsările călătoare au poposit de câteva săptămâni la Eforie Sud, iar de atunci nu și-au mai continuat călătoria. Spectacolul este unul fascinat pentru adulți și copii, deopotrivă.

Specialiștii spun că păsările grațioase au găsit acolo condiții optime de climă și hrană și inclusiv liniște, iar ele trebuie ocrotite.

Lebedele au pornit din țările scandinave, iar, de regulă, zboară până în țările calde, unde iernează. Doar că, la noi, au primit zilnic de mâncare.

Puțini sunt cei care știu însă cu ce ar trebui să hrănească grațioasele păsări și anume: salată verde, varză tocată, porumb sau grâu. Pufuleții, pâinea sau cozonacii le fac rău. Cel mai probabil, lebedele vor rămâne pe malul mării până la primăvară. În cazul în care vremea se va înrăutăți și vine viscolul, păsările se vor adăposti în stuful de pe lacurile din zonă.

related posts

Leave a Comment