Home Actualitate Spectacol în premieră absolută pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”

Spectacol în premieră absolută pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”

by Antonia Mocanu
0 comment

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” prezintă în premieră absolută, JOI, 22 septembrie 2022, ORA 13.00 spectacolul „PRINȚESA CARE SFORĂIA”, de Mihai Ignat, poet și dramaturg contemporan, piesă câștigătoare a PREMIULUI UNITER pentru „CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2020” (în cadrul Galei Premiilor Uniter, ediția a 29-a, desfășurată în data de 19 iulie 2021); de asemenea, editura Unitext a UNITER a publicat un volum cu piesa câștigătoare

Spectacolul cu actori este dedicat publicului, începând cu vârsta de 10 ani; regia artistică îi aparține regizorului Traian Șoimu, iar scenografia spectacolului a fost realizată de Oana Drăghici. Muzica spectacolului a fost compusă de Vlad Crețu.

Piesa prezintă, într-un mod plin de savoare dar și foarte spectaculos, povestea unei „Prințese Desăvârșite”, căreia „nimic nu-i lipsește, nimic nu-i prisosește”, de fapt, o prințesă mofturoasă și răzgâiată. Perfecțiunea rangului este umbrită de momente umane, obișnuite cum ar fi sforăitul și …. multe altele care dau culoare poveștii.

Alături de prințesă, ca în orice poveste, spectatorii îi vor întâlni pe Rege, Regină, Guvernanta, Sfetnicul, Vraciul, Prințul de Aur, Prințul Diamantelor și Prințul de Platină, cei doi Halebardieri care o păzesc cu strășnicie și, bineînțeles, un Făt-Nefrumos, care „nu e frumos – dar nici urât”.                                                                                                     

related posts

Leave a Comment