Home Actualitate Sosesc veşti bune, din Anglia!

Sosesc veşti bune, din Anglia!

by Florentina Lup
0 comment

Începând de vineri, 11 februarie 2022, ora 4.00 GMT, persoanele vaccinate cu schema completă și copiii minori (sub 18 ani) NU trebuie să mai efectueze niciun fel de test Covid înainte sau după sosirea pe teritoriul Angliei. Prin vaccinarea cu schema completă se înțelege vaccinarea cu 2 doze pentru vaccinurile care prevăd 2 doze sau vaccinarea cu o singură doză în cazul vaccinului monodoză.

Pentru persoanele nevaccinate, se elimină obligativitatea efectuării carantinei la sosirea pe teritoriul UK, dar acestea trebuie:

  • să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • să rezerve și să achite, anterior sosirii, un test COVID-19 tip PCR care va fi efectuat înainte sau în ziua a 2-a de la sosire).

Pentru toate persoanele, vaccinate sau nevaccinate, rămâne valabilă obligativitatea de a completa, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), Formularul de Localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before….

Informații suplimentare despre condițiile de intrare pe teritoriul Angliei sunt disponibile aici.

Sursa: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

related posts

Leave a Comment