Home Actualitate Sondaj pe tema redeschiderii școlilor

Sondaj pe tema redeschiderii școlilor

by Romanov Alex
0 comment

70% dintre părinți își doresc ca școala să înceapă în format clasic, cu toți elevii în clase. Acestea sunt datele celui mai recent sondaj IRES realizat în țara noastră. De asemenea, un părinte din cinci a declarat că prefera sistemul hibrid în continuare și doar 4% dintre respondenți susțin sistemul online.

Potrivit ultimului sondaj realizat de IRES, trei sferturi dintre părinții de copii de grădiniță și elevi din mediul preuniversitar ar dori ca școala să înceapă cât mai rapid, 2 din 10 ar dori ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie, în timp ce 6% dintre respondenți își doresc ca școala sau grădinița, în format fizic, să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.

Mai mult de jumătate dintre părinții elevilor din preuniversitar se declară mulțumiți de școala online. Părinții din mediul urban sunt cei mai mulțumiți de școala online, la fel și părinții cu studii superioare sau părinții copiilor din ciclul primar. La polul opus se situează părinții elevilor de liceu, dar și părinții cu studii elementare, aceste două categorii fiind și cele care au cele mai mari dificultăți în a-și ajuta copiii cu materia școlară în contextul actual.

De asemenea, datele sondajului mai arată că un sfert dintre părinții cu copii de vârstă preșcolară și școlară sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul îmbolnăvirii cu Covid-19 a membrilor familiilor lor, după reluarea cursurilor în format fizic, iar un procent similar sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul infectării copiilor lor.

Părinții copiilor de liceu își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice, cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online. La polul opus, părinții copiilor de grădiniță sunt cei care cred în mare măsură că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față.

Și nu în ultimul rând, sondajul mai relevă faptul că mai bine de jumătate dintre părinți ar dori ca profesorii/educatorii/personalul auxiliar de la școala/grădinița frecventată de copilul lor să se vaccineze anti Covid-19, însă 7 din 10 părinți spun că și-ar trimite copilul la școală/grădiniță chiar dacă ar ști că va avea la clasă profesori/educatori care nu s-au vaccinat anti Covid-19.

sursa foto: portalinvatamant.ro

related posts

Leave a Comment