Home Actualitate Sondaj de opinie din partea HORECA

Sondaj de opinie din partea HORECA

by Antonia Mocanu
0 comment

Oamenii vor să meargă la restaurant, iar cei din industria Horeca caută în continuare soluții pentru a face posibil acest lucru. Ca să afle exact câți români le-ar calca pragul, au făcut și un sondaj de opinie.

78% din populația României consideră că restaurantele ar trebui redeschise. 80% din români sunt de acord total sau parțial ca proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie. 

38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea.

56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor .

48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Sondajul a fost realizat la începutul lunii noiembrie, la solicitarea celor din HORECA. Studiul s-a efectuat pe 1.067 respondenti, cu o marja de eroare +/-3% . Reprezentanții Horeca  sunt de părere că restricționarea totală a vânzării și a consumului aduce  mari prejudicii acestui sector deja îngenunchiat de pandemie.  

related posts

Leave a Comment