Home Actualitate Situație revoltătoare la Isaccea

Situație revoltătoare la Isaccea

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație revoltătoare la Iscaccea. Pentru că liceul este în proces de reabilitare,  elevii merg să învețe în trapeza mortuară, adică spațiul dedicat organizărilor pomenilor celor morți și care se află în aceeași clădire cu capela mortuară.  Decizia a fost luată după ce toți părinții au fost consultați și nimeni nu a avut nimic de obiectat. Primarul localității spune ca soluția este una temporară.

Liceul Constantin Brătescu este în proces de reabilitare pe fonduri europene, iar lucrările sunt preconizate a se finaliza la începutul lui octombrie. Cum până atunci elevii trebuiau să înceapă școala, autoritățile locale au căutat mai multe spații care s-ar fi putut preta pentru procesul de învățământ. Așa au ajuns la trapeza mortuară.

În cele două săli unde învață elevii de gimnaziu, dar și de clase primare, cu rândul, băncile au fost așezate la o distanță corespunzătoare, o îngrijtoare îi ajută pe cei mici să meargă la toalete și toată lumea poartă măști de protecție.

620 de elevi învață la Liceul Constantin Brătescu din Isaccea, iar elevii au vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Pe lângă trapeza,  autoritățile le-au mai pus la dispoziție o sală la căminul cultural, dar și sala de sport din oraș.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni, primele două etaje ale școlii să fie date în folosință pentru că elevii să poată reveni, aici, la cursuri.  

related posts

Leave a Comment