Home Actualitate Sistem e-ticketing, la Constanța

Sistem e-ticketing, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Cu toții ne amintim taxatoarele din anii trecuți atunci când biletul era validat cu totul altfel în comparație cu zilele noastre. Chiar dacă sistemul de validare a călătoriilor în momentul accesului în tramvai, respectiv autobuz s-a schimbat de-a lungul timpului, la Constanța tehnologie avansează. 

Tocmai de aceea pentru ca municipiul de la malul mării să fie cât mai ancorat în tehnologia smart, s-a lansat sistemul de e-ticketing ABT al companiei CT BUS care deservește transportul public în comun.

Prin acest nou sistem constănțenii pot beneficia de o nouă tehnologie care facilitează accesul, dar mai ales plata călătoriilor cu cardul.

O companie românească, alături de o bancă reprezentată local sunt cele care au câștigat licitația și care vor implementa acest sistem de e-ticketing în următoarele luni la Constanța.

Totodată, vor fi instalate noi validatoare în autobuzele  CT Bus, iar călătorii vor putea beneficia de un card pentru validare. Un avantaj important al acestui sistem este faptul că un călător poate să își creeze un anumit profil, personalizat.

Sistemul complex de e-ticketing este o premieră pentru România, iar primul oraș în care va fi implementat începând cu anul următor este Constanța.

related posts

Leave a Comment