Home Actualitate Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice

Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice

by Florentina Lup
0 comment

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța anunţă începerea etapei de selecţie a grupului ţintă în cadrul proiectului ,,Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”.

Proiectul își propune ca grup țintă un număr de 160 persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială în vederea furnizării de servicii integrate de îngrijire la domiciliu. Poate deveni parte a grupului țintă orice persoană care are reședința sau domiciliul în municipiul Constanţa, are vârsta standard de pensionare (63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi) şi se află în cel puţin una din situaţiile de mai jos:

  • persoană bolnavă (suferă de o boala acută sau cronică);
  • lipsa unui mediu familial suportiv sau resurse interne limitate ale familiei, aparţinătorilor vârstnicilor în a-i sprijini, respectiv vârstnici singuri;
  • nu are posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii;
  • nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;
  • nu se poate gospodări singur sau necesită îngrijire specializată;
  • se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile sociomedicale datorită bolii, ori stării fizice sau psihice;
  • existenţa unui abuz, risc de abuz sau neglijenţă asupra persoanelor vârstnice.

Prin serviciile furnizate în cadrul proiectului, se are în vedere identificarea situaţiilor de abuz şi stoparea acestora prin intervenţia personalului calificat. Persoanele interesate se pot adresa expertului Grup Ţintă – Drăgan Teodora prin e-mail, la adresa teodoramaria.dragan@gmail.com, sau telefonic la numărul 0787 821 046.

related posts

Leave a Comment