Home Actualitate Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă

Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Teatrul are nevoie de spectatori, iar spectatorii constănțeni au nevoie de teatru! Facultatea de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa  vă invită, în număr cât mai mare, pe pagina sa de YouTube, pentru a viziona spectacolele din această săptămână, în cadrul festivalului de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”.

Noi reprezentații în cadrul festivalului de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”. În această seară, de la ora 18.00, constănțenii sunt invitați să urmărească spectacolul „Antigona”, după tragedia antică cu același nume a lui Sofocle, o producție a Universității “Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte, Centrul de Cercetare Științifică și Creație Artistică „Euxin”, 2015. Din distribuţia spectacolului fac parte nume cunoscute pe scena constănțeană precum Ionuţ Dulgheriu, Andu Axente, Alex Florea sau Diana Orezeanu.

Joi, 16 aprilie, de la ora 18:00, va fi transmis spectacolul „Viaţa şi pătimirile lui Ovidius Publius Naso”. Reprezentația realizată în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța caută să releve că problematica lumii lui Ovidius este valabilă și astăzi, în contemporaneitate, diferența fiind făcută doar de forma în care este prezentată. Spectacolul își propune să amuze, să emoționeze, să stârnească interesul pentru cunoașterea lumii, având și rol de instruire și de relevare a modului în care a evoluat societatea umană de pe meleagurile Pontului Euxin.

Până acum, pe pagina de Youtube, în cadrul Festivalului de teatru online „Seri de Teatru la Pontul Euxin”, au fost încărcate spectacolele: „Cocoşatul de la Notre-Dame”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Hades şi Persefona, o legendă despre tenebre şi lumină”. Acestea sunt disponibile online în decursul unei săptămâni, până la anunţarea următoarelor titluri.

related posts

Leave a Comment